Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORUKE IZ NOVE GRADIŠKE

SASTANAK VRHA SDP-a Arsen Bauk novi predsjednik saborskog Kluba zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nova socijaldemokracija za novo desetljeće glavna je tema današnjeg skupa", rekao je Davor Bernardić nakon izbora novog stranačkog vodstva saborskoga kluba stranke. SDP-ovo predsjedništvo danas je proklamiralo i pet programskih načela, od kojih je prvo povratak povjerenja u socijaldemokraciju.

Novi predsjednik Kluba zastupnika SDP-a je Arsen Bauk, a potpredsjednici su Sabina Glasovac i Gordan Maras, odlučilo je predsjedništvo te stranke na sastanku održanom u Novoj Gradiški, na kojem je proklamirano pet programskih načela, od kojih je prvo povratak povratak povjerenja u socijaldemokraciju.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije Peđa Grbin lider bez karizme Tko je Peđa Grbin? SDP-ov "Veli Jože" ispričavao se zbog pjevanja Thompsona i vožnje, a suprugu je branio od skandala

"Nova socijaldemokracija za novo desetljeće glavna je tema današnjeg skupa", rekao je Davor Bernardić nakon izbora novog stranačkog vodstva saborskoga kluba stranke. SDP-ovo predsjedništvo danas je proklamiralo i pet programskih načela, od kojih je prvo povratak povjerenja u socijaldemokraciju.

"Drugo je sklapanje savezništva s cijelim spektrom lijevih intelektualaca, gospodarstva i akademske zajednice u cilju jačanja SDP-a i same ljevice. Treći je priprema stranke za lokalne izbore. Četvrto dobro društvo kao garancija zaštite radnika i radničkih sloboda. Peto razvoj industrije i održivi razvoj Hrvatske kao temelj dobrog društva i stvaranja nove vrijednosti", rekao je Davor Bernardić danas u Novoj Gradiški.

Prvi sastanak s lijevim intelektualcima već sutra

Najavio je kako će prvi sastanak s intelektualcima lijeve orijentacije sastati već sutra. Za održavanje skupa SDP-ovaca - članova Predsjedništva, Kluba zastupnika u Saboru i lokalnih stranačkih vodstava, Nova Gradiška, prema njegovim riječima, nije odabrana slučajno.

"Ovdje smo kod našeg gradonačelnika Vinka Grgića koji radi dobre stvari. Naći ćemo se s rukovodstvima općinskih i gradskih organizacija i razgovarati o budućnosti Brodsko-posavske županije. Ona je nažalost, 25 godina nakon rata, poraća, HDZ-a, ostavljena na milost i nemilost iseljavanju i siromaštvu", rekao je Bernardić.

Nedavna ostavka Tihomira Jakovine na mjesto predsjednika županijske organizacije SDP-a nije dobra poruka uoči izbora, ali će stranka nakon toga izaći ojačana, rekao je. "Ovdje ćemo konačno nakon 25 godina doći u priliku upravljati Brodsko-posavskom županijom. To je važno za ljude iz Slavonije, koji jedino što su vidjeli do sada je siromaštvo i iseljavanje. Zadatak SDP-a i socijaldemokracije u Hrvatskoj je da se to promijeni", rekao je Bernardić.

Minorne stranke

Predsjednik SDP je rekao kako je stav stranke da na lokalne izbore treba ići s jakim ljudima. Na upit novinara koji su njegovi favoriti, Bernardić kaže kako je odgovornost na lokalnim organizacijama. Upitan kako on među kandidatima vidi Ranka Ostojića i Peđu Grbina, rekao je da ih vidi kao kolege koji mogu dati velik doprinos SDP-u i razvoju svojih lokalnih sredina, javlja Hina.

Arsena Bauka novinari su pitali i za komentar današnjeg prosvjednog skupa A-HSP-a u Zagrebu, na kojem je privedeno nekoliko prosvjednika, među kojima i predsjednik te stranke Dražen Keleminec, a prilikom kojeg se moglo čuti uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Bauk je kazao kako u svakoj državi postoje minorne stranke poput A-HSP-a, koje su "samo ukras demokracije". Što se tiče uzvikivanja ustaškog pozdrava, kazao je da se time trebaju baviti organi reda, a koji su svoje i učinili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene