Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJED DESNIČARA

"ZA DOM SPREMNI" USRED ZAGREBA Priveden Dražen Keleminec, predsjednik A-HSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici su ispred SNV-a, HDZ-a i SDP-a uzvikivali "Za dom spremni" te se bunili protiv zabrane tog pozdrava.

Prosvjed koji je u režiji A-HSP-a održan danas u Zagrebu, prvo ispred Srpskog narodnog vijeća pa potom ispred sjedišta HDZ-a i SDP-a rezultirao je privođenjem predsjednika te stranke Dražena Keleminca i nekoliko njegovih pristaša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispred SNV-a Keleminec pozvao Plenkovića da skine četničke ploče postavljene u Hrvatskoj ili da ne dolazi u Vukovar Slika nije dostupna Zbog spaljivanja lista "Novosti" Srbija uputila Hrvatskoj prosvjednu notu: ''Ovakav incident predstavlja primjer zastrašivanja srpske manjine u Hrvatskoj''

"Imamo sada nastavak fašističkog terora velikosrpske i jugokomunističke ideologije koja se provodi nad hrvatskim narodom od strane pripadnika KNOJA, OZNE, UDBE, SLUŽBE DRŽAVNE BEZBEDNOSTI, KOSA i sličnih proteklih četvrt stoljeća", stajalo je u pozivu na današnji prosvjed, s radnim naslovom "Ne dirajte spomen ploču poginulim bojovnicima HOS-a".

Grupa od stotinjak prosvjednika ispred SNV-a je glasno prosvjedovala protiv zabrane "starog hrvatskog pozdrava Za dom spremni" te se bunila zbog financiranja stranke Milorada Pupovca, a jedan je prosvjednik viđen i kako maše šrafcigerom. Potom su otišli ispred sjedišta HDZ-a, gdje su ponovili isti "program" te uzvikivali "Za dom".

Turneju su završili ispred sjedišta SDP-a, gdje je Keleminec govor u kojem je prozivao vođe te stranke također završio uzvikom "Za dom", na što su mu pristaše odvraćali: "Spremni!". Potom ga je policija privela, jednako kao i neke njegove pristaše, među kojima i jednu stariju osobu zbog vrijeđanja policajca.

"U službene prostorije na prekršajnu obradu dovedeno je pet osoba. Riječ je najvjerojatnije o prekršajima protiv javnog reda i mira. Među njima je i Dražen Keleminec", potvrdila je Hini dežurna služba PU zagrebačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene