Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini volonterski kamp u RH

Apostolski nuncij posjetio djecu u bolnici u Gornjoj Bistri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apostolski nuncij u RH Alessandro D'Errico sa suradnicima i predstavnicima talijanskog veleposlanstva obišao je specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

U bolnici je služio misu i družio se s mladim volonterima iz Italije koji trenutno žive u volonterskom kampu u krugu bolnice i pomažu malim pacijentima.

Riječ je o jedinom volonterskom kampu u Hrvatskoj, u kojem trenutno živi 251 volonter, a kroz bolnicu je, posredstvom međunarodne humanitarne udruge Vrt plavih ruža, do sada prošlo više od 6000 volontera iz Italije, koji šeću s neizlječivo bolesnom djecom, hrane ih, zabavljaju i uređuju okoliš bolnice.

D'Ericco je ocijenio da je riječ o vrijednoj suradnji koja ističe pozitivne vrijednosti te naglasio kako Crkva želi ohrabriti takve inicijative i biti prisutna u svim stvarima socijalne naravi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posjetila i prijateljicu Ninu Jadranka Kosor i ove godine posjetila djecu u Gornjoj Bistri

>> Jadranka Kosor i ove godine posjetila djecu u Gornjoj Bistri

Rekao je i kako mu je papa Benedikt XVI. govorio o višestoljetnim katoličkim korijenima hrvatskog naroda te da, s obzirom na usmjerenost Crkve na novu evangelizaciju, u skladu s razvojem društva, kao nuncij osjeća duboku odgovornost za dobrobit novih generacija u Hrvatskoj.

Podsjetio je i da će Hrvatska uskoro postati članica EU te istaknuo kako Crkva na to gleda s velikom nadom te želi dati svoj doprinos za dobrobit Hrvatske i njezinih građana.

Ravnatelj bolnice Ivan-Željko Weiss naglasio je, pak, kako bistranska bolnica s udrugom Vrt plavih ruža surađuje više od desetljeća. 'Vrijedna suradnja ruši barijere granica i velika je pomoć našim malim pacijentima, koji su vezani za svoje krevete', rekao je. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene