Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetila i prijateljicu Ninu

Jadranka Kosor i ove godine posjetila djecu u Gornjoj Bistri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor posjetila je tradicionalno na blagdan Svetog Stjepana djecu u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri te ih darivala.

Istaknula je kako djecu posjećuje više od desetak godina, uvijek u božićno vrijeme i onda opet za Uskrs. 'Mislim da je važno upravo u ove dane podsjetiti na ovu bolnicu, na djecu. Mnogi su zaboravljeni i od vlastitih obitelji', rekla je i istaknula da im se mora pomoći koliko je moguće.

Dodala je da su djeci donijeli ono što su u konzultacijama s ravnateljstvom bolnice saznali da je važno, pidžamice, a za Ninu papučice kakve je poželjela. 'Svake godine ima neku drugu želju - za nakitom, za šminkom i td. i onda pokušavamo to ispuniti', rekla je Kosor, govoreći o jednoj od velikih prijateljica u Bistri, 27-godišnjoj Nini.

Za ovakve ustanove mora se skrbiti država, ali i svi mi, rekla je Kosor, koja je kazala kako razmišlja da će u budućnosti možda češće dolaziti, kao volonterka, i tako privući 'konačno i mlade ljude iz Hrvatske da pomognu, da volontiraju i da pokažu privrženost i ljubav'.

Ravnatelj bolnice Ivan-Željko Weiss izrazio je veliko zadovoljstvo da već desetak godina dolaze Talijani kao volonteri u njihovu ustanovu. 'Kroz našu ustanovu prošlo je 5.500 Talijana od 17 do 70 godina. To su mladi, studenti, arhitekti, liječnici, suci, vlasnici tvornica - dakle, ljudi iz svih slojeva talijanskog društva. Dolaze u našu ustanovu, grupa od deset, dvanaest, obično od vikenda do vikenda i taj tjedan posvećuju igri s našim malim pacijentima, uveseljavaju njih, a i nas velike', rekao je Weiss.

Istaknuo je kako je Jadranka Kosor 'svojim dolascima utemeljila jednu tradiciju dobročinstva'. Rekao je da su djeca u Bistri vezana uz bolesnički krevet i pomoć medicinskog osoblja. Smatra da bi njihov život u drugim uvjetima, u obitelji ili u socijalnoj ustanovi, bio vrlo kratak. A ovako, rekao je, ti pacijenti prelaze dob od 18 godina, kada prestaju biti djeca. 'Već imamo najstarijeg pacijenta od 38 godina', kazao je ravnatelj bolnice Weiss.

Istaknuo je kako je bolnica uvijek popunjena. Službeni kapacitet im je 110, a trenutačno imaju 106 malih pacijenata. To su oboljenja genetske prirode ili su posljedica oštećenja u porodu, dječjih bolesti i dr. (Hina)

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor predstavila knjigu, ilustracija - 1 Predstavljanje knjige Jadranka Kosor za Dnevnik Nove TV: "Cijeli život, pogotovo u tom političkom životu, bila sam sama" Slika nije dostupna Nastavljena tradicija Talijanski volonteri posjetili specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene