Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam kokoš ni krava, nego vozač'

APEL SPLITSKIH VOZAČA AUTOBUSA Kaznite naše napadače!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potporu su splitskim kolegama dali i zagrebački vozači, a putnici negoduju. Vozači kažu kako je fizičkih napada sve više, a da one verbalne niti ne broje. Uprava tvrtke ih je podržala.

Točno u podne svi vozači splitskog javnog prijevoza zaustavili su autobuse na deset minuta. Razlog su sve učestaliji napadi na njih. U posljednjih godinu dana zabilježeno je šest težih fizičkih napada, a one verbalne više ni ne broje.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Razgovarali smo s Tomislavom Marasom, vozača Prometa kojeg su napali biciklisti.

'Zaustavio se ispred busa, tukao nogom u prednja vrata koja su se otvorila, nakon čega sam poprskan suzavcem. Nakon toga više nisam bio u stanju voziti', prepričao nam je nemili događaj. Napada se dobro sjeća i Željko Petričević.

'To je šok i užas bio, a najgore je što je curica od dvije, tri godine bila s majkom iza mene', počeo je priču o napadu u kojem je dobio šakom u glavu.

Pretučeni vozači Prometa ispričali svoja iskustva: 'Šaka u zatiljak, pao sam na pod i tu je krenulo...'

Potporu su splitskim kolegama dali i zagrebački vozači, a putnici negoduju. Vozači kažu kako je fizičkih napada sve više, a da one verbalne niti ne broje. Uprava tvrtke ih je podržala. Pomoći će kažu, koliko mogu.

'A što pričaju da će stavit kamere, nisam ja kokoš ni konj ni krava - ja sam vozač i trebao bi biti gospodin', zaključuje vozač Željko. Sindikalisti traže veću pravnu pomoć tvrtke i grada nakon napada, što potvrđuje i predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske Ante Jelić.

'Da se ne može zaposliti u javnim službama zato što je protiv njega pokrenut postupak, da ne može koristiti javni gradski prijevoz jer je napravio štetu...', predlažu među ostalim kao kazne za napadače. Apeliraju i na policiju da nešto poduzme.

Glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić kaže da su podnešene prijave.

'Od četiri evidentirana događaja u tri događaja smo dovršili kriminalističko istraživanje i podnijeli adekvatne prekršajne prijave', rekla je. Zastupnik Jakša Baloević je kaže predlagao amandman po kojem bi profesionalni vozači u javnom prijevozu putnika bili tretirani kao službene osobe i na taj način bi bile postrožene i ubrzane sankcije prema napadačima. No, Vlada to nije prihvatila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene