Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv darivateljima

APEL IZ OSIJEKA Nedostaje svih krvnih grupa, prisiljeni stopirati operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u pozivu prošlog vikenda prikupljeno oko 200 doza krvi, to je nije dovoljno.

Zbog povećane potrošnje zaliha krvnih pripravaka, Crveni križ Osijek apelira na dobrovoljne darivatelje krvi da se jave Odjelu za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nedostaju zalihe Nedostaje krvi, najgore je u dva hrvatska grada: Crveni križ uputio apel građanima Slika nije dostupna Deficit krvi OSIJEK I RIJEKA U KRIZI Apel iz bolnica: Ljudi, donirajte krv!

Iako je u pozivu prošlog vikenda prikupljeno oko 200 doza krvi, to je nije dovoljno, pa je na izvanrednoj konferenciji za medije apel ponovljen. Trenutačno su zalihe na donjim granicama te su u KBC-u Osijek, ali i drugim slavonskim gradovima - prisiljeni obustaviti sve operativne zahvate koji nisu hitni. Nedostaje svih krvnih grupa, osobito s negativnim RH faktorom.

'Stanje je takvo da smo bili prisiljeni stopirati sve hladne operativne programe znači donje granice zaliha koje su u našoj banci krvi su takve da imamo samo krvi za hitne bolesnike, za hitne operativne zahvate i neke veće prometne nezgode', rekla nam je Sanja Vidović iz Odjela za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene