Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivaju sugrađane da im se pridruže

Antifašisti očistili zagrebački kvart od grafita s porukama mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi antifašisti Zagreba danas su uklanjali grafite sa porukama mržnje i fašističkim simbolima na zagrebačkoj Volovčici.

Akcija je dio programa obilježavanja Dana antifašističke borbe. 'Jučer, na Dan antifašističke borbe, naš prioritet bio je iskazati solidarnost na zagrebačkom Zrinjevcu sa žrtvama modernog fašizma, sa radnicima Jadrankamena', priopćili su iz udruge Antifa Zagreb.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora" Slika nije dostupna Govor mržnje u Zagrebu Sramotnim grafitima išarani plakati izložbe o toleranciji na Botaničkom vrtu: "Smrt Srbozločincima"

Iz Antifa Zagreb ističu kako su u akciju krenuli suočeni s nebrigom i nekompetentnosti političke elite i javnih službi.demokracije. U toj namjeri, nastavljamo i dalje, pozorni i spremni za buduće djelovanje.

'Antifa Zagreb razočaran je upravljačkim strukturama ovoga društva. Stoga smo odlučili direktno sudjelovati u izgradnji boljeg i pravednijeg društva na način da direktno demokratski donosimo odluke i provodimo ih. Današnja akcija rezultat je toga', obrazložili su.

Sugrađane pozivaju da im se priključe u budućim sličnim akcijama te da sudjeluju na njihovim plenumima. 'Neka ova akcija bude primjer svima da mogu samostalno graditi bolje društvo', poručuju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene