Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golf resort

ANIMACIJA Najveća investicija u Hrvatskoj koja čeka zeleno svjetlo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golf Park Dubrovnik, investicija vrijedna 8,4 milijarde kuna, najveća je investicija u Hrvatskoj.

Kao jedan od najpopularnijih individualnih sportova, golf zauzima značajno mjesto u suvremenom svjetskom turizmu. Turistička putovanja motivirana golfom u stalnom su porastu, a golf je postao važan segment razvoja turističke destinacije. Danas su golf resorti neizostavni element ponude u vodećim svjetskim destinacijama.

Pročitajte i ovo Novac - 3 usmjereni na regionalni rast Jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj: Europska banka za obnovu i razvoj ulaže 60 milijuna eura u Mplus Zvonimir Romić Novi pogon Neobična pojava u gradu iz kojeg su se ljudi desetljećima iseljavali: "Vratio sam se kući jer tuđa zemlja nije baš bajna"

Tako je danas predstavljen Golf Park Dubrovnik. Analizama je, tvrde investitori, utvrđeno da će se u Državni proračun i proračun Grada Dubrovnika za vrijeme izgradnje Golf Parka Dubrovnik sliti više od 1,6 milijardi kuna, a za vrijeme prodaje nekretnina još 2,1 milijarde kuna.

>> Izgradnje golf resorta na Srđu: Investicija od vrtoglavih 8,4 milijarde kuna!

Ekonomski utjecaj vremenski će se ostvarivati u dvije faze. U prvoj fazi, od kraja 2013. do sredine 2019. godine odvijat će se pripremne radnje, izgradnja, uređenje, opremanje svih sadržaja i prodaja nekretnina GDP-a.

Od sredine 2019., kada je planiran početak poslovanja GDP-a, započet će nova razvojna faza obilježena novim izvorima kontinuiranih financijskih prihoda od kojeg grad i županija mogu imati znatne ekonomske ali i šire društvene koristi, tvrdi investitor.

Projekt ima značajan ekonomski utjecaj, prvenstveno na turizam, na grad Dubrovnik i Hrvatsku.

U fazi poslovanja GDP-a od sredine 2019. godine nadalje na raznim ugostiteljskim, trgovačkim, sportsko-rekreativnim i ostalim poslovima u objektima i sadržajima bit će zaposleno više od 1.000 radnika u stalnom radnom odnosu. U vrijeme turističke sezone, između travnja i listopada, broj zaposlenih povećao bi se za 30 posto, procjene su to izložene danas na predstavljanju projekta GDP.

Mnogi građani protiv!

Ipak mnogi se građani ne slažu posve s investitorima. Projektu golf-resorta na platou Srđ u Dubrovniku protive se građanske inicijative Srđ je naš, Zelena akcija i Pravo na grad.

'Radi se o tome da se nama ovdje podvaljuje izgradnja vila i apartmana pod takozvani golf. Niti pet posto od čitave ove investicije ne ide na golf. Sve ostalo ide za vile i apartmane koji će se prodavati na tržištu. Dakle, ne radi se niti o turizmu, niti o golfu kao sportu. Radi se o biznisu s nekretninama', rekao je Đuro Capor, iz građanska udruga Srđ je naš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene