Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao iz Bruxellesa

Premijer Plenković: Mostova ratna retorika je stvarno nepotrebna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Vidjet ćete sve idućeg tjedna", poručio je novinarima u Dubrovniku premijer Andrej Plenković, komentirajući krizu u Vladi.

Premijer Andrej Plenković u Dubrovnik je stigao na kongres mladeži Europske pučke stranke (EPP), nakon čega je dao izjavu za medije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Na pitanje novinara o najnovijoj izjavi Mostovca Nikole Grmoje koji je poručio svim protivnicima da ako ne promijene odnos prema Mostu, da mogu očekivati rat, Plenković nije imao odgovora. "Nemam pojma nisam (to) čuo", rekao je Plenković.

Ipak, komentirao je najavu Mostove takozvane "teške artiljerije" i kandidiranje smijenjenih ljudi iz Ministarstava na loklanim izborima.

"Gledajte ta ratna retorika je po meni krajnje nepotrebna. Dogovor HDZ-a i Mosta iz rujna je ionako bio da na lokalne izbore svatko izlazi samostalno", rekao je premijer.

Plenković nije bio posve određen oko preslagivanja Vlade. "Glavna poruka je stabilnost i funkcionalnost vlasti. kad dođe do narušavanja povjerenja među partnerima tad je potrebno donijeti odluke o rekonfiguriranju većine u parlamentu", rekao je.

"Vidjet ćete sve idućeg tjedna. Ono što je jasno jest da ćemo imati otvorenu raspravu", dodao je prmeijer.

Pohvalio je ministra Zdravka Marića i da je u njegovom mandatu Hrvatska zabilježila odlične gospodarske rezultate. Poručio je političkim protivnicima da mu daju šansu da barem izrazi svoje mišljenje.

Podsjetimo, Plenković je danas sudjelovao na summitu u Bruxellesu, gdje je razgovarao sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom i predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom te postigao dogovor da se na graničnim prijelazima između Hrvatske i Slovenije prijeđe sa sustavnih na ciljane kontrole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene