Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvrede i u Jasenovcu

Andrej Plenković uzvratio Milanoviću: "Mi se bavimo istinom, a neki patološkim laganjem"

Andrej Plenković u Jasenovcu
Andrej Plenković u Jasenovcu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković u Jasenovcu Andrej Plenković u Jasenovcu Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković u Jasenovcu Galerija 1/2 >>
Na 77. obljetnicu proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora, u Jasenovcu je cijeli državni vrh.

Žrtvama se poklonio i Andrej Plenković, kao i Gordan Jandroković, predstavnici oporbe, mnoge osobe iz javnog života.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović Iz minute u minutu Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravljen je potez bez presedana Domovinski pokret Dani odluke Sastanak u vrhu Domovinskog pokreta, jedan DP-ovac neće podržati Plenkovića? "Idemo s 12 potpisa"

Zoran Milanović to je učinio iza 9 sati jer, kazao je, nije htio sudjelovati u "farsi" u kojoj pojedinci sudjeluju za sitan "kusur". Usput je opet prozvao Plenkovića, nazvavši ga udbaškim nasljednikom i lažovom

Gordan Jandroković je poslije komemoracije, u ime Sabora, rekao da suosjećaju sa žrtvama i osuđuju režim koji je činio zlo. 

"Svi su bili u jednoj koloni, osim predsjednika koji je bio ranije. Pa to pitajte njega", odgovorio je predsjednik Sabora na pitanje o davanjima počasti premijera i predsjednika RH u različito vrijeme. Komentirao je pozdrav ZDS.

"Kada se taj poklič koristi za veličanje NDH, onda je on zabranjen. Postoje prijepori oko grba HOS-a. Nitko ne dovodi u pitanje da je bilo kakvo obilježje koje veliča NDH zabranjeno", rekao je Jandroković, a onda ga je pred mikrofonom zamijenio Plenković koji je rekao da bi se kod pokliča trebala ujednačiti sudska praksa, ali bi se eventualno moglo vidjeti može li se povećati kazna.

"Kako bismo i na taj način djelovali preventivno i sankcionirali one koji krše zakon", objasnio je Plenković.

Rekao je da je osuda zločina poput onih u Jasenovcu važna i za žrtve, ali i za mlade generacije koje moraju naučiti koliko zlo se događalo za vrijeme Drugog svjetskog rata.

"Mislim da sam bio vrlo jasan. Ne želim komentirati njegove besprizorne izjave. Znate, kad netko svojom retorikom pokida sve mostove...", govorio je o Milanoviću, zadovoljan što i lijevo orijentirani novinari, kako je objasnio, osuđuju to što Milanović radi.

Kaže da su iza njegove Vlade rezultati: "Mi svoj posao radimo ozbiljno. U interesu građana. Neki drugi imaju puno vremena i ne rade to. Rade nešto drugo. Kada prijeđu granicu, dobiju odgovor."

"Sjetite se kakva je bila politička komunikacija bila prije 2020.? Vratite film pa napravite analizu, dodao je.

"Mi se bavimo istinom, netko se bavi nečim drugim, to se može nazvati patološkim laganjem", rekao je premijer. 

"Ne znam otkud ta teza da nemamo veleposlanika. Nemamo ih na tri mjesta. Dva su nam preminula, a onaj u Svetoj Stolici je postao Milanovićev savjetnik. To je nonissue", komentirao je nemogućnost dogovora oko veleposlanika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene