Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Andrej Plenković:

'Čovjek sam koji poštuje institucije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika HDZ -a Andrej Plenković rekao je u nedjelju u Dubrovniku kako je otvoren za suradnju sa svim članovima sadašnje Domoljubne koalicije, a kad je riječ o odnosima u stranci i njegovoj suradnji s Predsjedništvom HDZ-a, uvjeren je da će Predsjedništvo poštovati njegov legitimitet jednako kao što on poštuje legitimitet tog tijela.

Odgovarajući na novinarska pitanja o mogućnosti suradnje s Mostom i HSLS-om nakon sastanka s članovima te stranke u Dubrovniku, Andrej Plenković je istaknuo kako je otvoren za suradnju sa svim članovima Domoljubne koalicije, no kako je sada fokusiran na unutarstranačke izbore.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

"Ja sam rekao da sam otvoren za partnerstvo sa svim članovima aktualne Domoljubne koalicije i s drugim partnerima. Fokusiran sam na unutarstranačku kampanju, želim zajedno s članovima predsjedništva stranke i sa svim kolegama koji vode pregovore trenutno s drugim strankama steći jedan kvalitetan uvid u sve ono što je bilo dobro i korisno do sada, a onda ćemo zajednički donositi odluke", rekao je Plenković.

Odluku HSS-a da na sljedeće parlamentarne izbore izađe s SDP-om Plenković je komentirao rekavši kako se nada da će u nekim drugim okolnostima pronaći ponovno temelje suradnje.

"To je izbor Glavnog odbora HSS-a. I dalje stojim pri tome da je HSS povijesna hrvatska stranka koju izuzetno poštujem i koja je nama sestrinska stranka. Druge stranke nisu u Europskoj pučkoj stranci kao oni i nadam se da ćemo u nekim drugim okolnostima ponovno naći temelje suradnje, a ono što će birači i članovi HSS-a u predstojećim izborima procijeniti je čija politička platforma i program najbolje reflektira prioritete hrvatskog sela i poljoprivrede, ribarstva, pa ćemo nakon toga vidjeti kakvi će biti rezultati", rekao je Plenković.

Upitan očekuje li dobru suradnju sa samim predsjedništvom s obzirom da je birano prije njega i da je na glasu kao desnije od njega, rekao je kako on uvijek postuje institucije.

"Čovjek sam koji poštuje institucije, pravnik sam po profesiji i svi stranački kolege koji su izabrani na Općem saboru imaju vrlo jasan i čvrst legitimitet. Ja ću ga poštovati, a uvjeren sam da će oni poštovati i moj na neposrednim izborima koji se održavaju 17. srpnja. Naš prioritet je snažna, vjerodostojna Hrvatska demokratska zajednica koja će i programom i ljudima vratiti povjerenje birača i ići, bez obzira na trenutne ankete, u pobjedu na iduće parlamentarne izbore", rekao je Plenković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene