442895
442895
442895
442895
442895

'Čovjek sam koji poštuje institucije'

  • , 10.07.2016., 22:30
  • Autor:
  • komentara

Kandidat za predsjednika HDZ -a Andrej Plenković rekao je u nedjelju u Dubrovniku kako je otvoren za suradnju sa svim članovima sadašnje Domoljubne koalicije, a kad je riječ o odnosima u stranci i njegovoj suradnji s Predsjedništvom HDZ-a, uvjeren je da će Predsjedništvo poštovati njegov legitimitet jednako kao što on poštuje legitimitet tog tijela.

 
 
 
 
Andrej Plenković (FOTO: Marijan Susenj/PIXSELL)
Andrej Plenković (FOTO: Marijan Susenj/PIXSELL)

Odgovarajući na novinarska pitanja o mogućnosti suradnje s Mostom i HSLS-om nakon sastanka s članovima te stranke u Dubrovniku, Andrej Plenković je istaknuo kako je otvoren za suradnju sa svim članovima Domoljubne koalicije, no kako je sada fokusiran na unutarstranačke izbore.

"Ja sam rekao da sam otvoren za partnerstvo sa svim članovima aktualne Domoljubne koalicije i s drugim partnerima. Fokusiran sam na unutarstranačku kampanju, želim zajedno s članovima predsjedništva stranke i sa svim kolegama koji vode pregovore trenutno s drugim strankama steći jedan kvalitetan uvid u sve ono što je bilo dobro i korisno do sada, a onda ćemo zajednički donositi odluke", rekao je Plenković.

Odluku HSS-a da na sljedeće parlamentarne izbore izađe s SDP-om Plenković je komentirao rekavši kako se nada da će u nekim drugim okolnostima pronaći ponovno temelje suradnje.

"To je izbor Glavnog odbora HSS-a. I dalje stojim pri tome da je HSS povijesna hrvatska stranka koju izuzetno poštujem i koja je nama sestrinska stranka. Druge stranke nisu u Europskoj pučkoj stranci kao oni i nadam se da ćemo u nekim drugim okolnostima ponovno naći temelje suradnje, a ono što će birači i članovi HSS-a u predstojećim izborima procijeniti je čija politička platforma i program najbolje reflektira prioritete hrvatskog sela i poljoprivrede, ribarstva, pa ćemo nakon toga vidjeti kakvi će biti rezultati", rekao je Plenković.

Upitan očekuje li dobru suradnju sa samim predsjedništvom s obzirom da je birano prije njega i da je na glasu kao desnije od njega, rekao je kako on uvijek postuje institucije.

"Čovjek sam koji poštuje institucije, pravnik sam po profesiji i svi stranački kolege koji su izabrani na Općem saboru imaju vrlo jasan i čvrst legitimitet. Ja ću ga poštovati, a uvjeren sam da će oni poštovati i moj na neposrednim izborima koji se održavaju 17. srpnja. Naš prioritet je snažna, vjerodostojna Hrvatska demokratska zajednica koja će i programom i ljudima vratiti povjerenje birača i ići, bez obzira na trenutne ankete, u pobjedu na iduće parlamentarne izbore", rekao je Plenković. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se