449137
449137
449137
449137
449137

Plenković: 'Naši kandidati zaslužuju priliku za novi početak'

  • , 05.09.2016., 22:28
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak u Osijeku kako je HDZ u izbore ušao s jednostavnom misijom - da pobjedi, te kako priliku za novi početak zaslužuju kandidati HDZ-a, a ne Narodne koalicije koja, ocijenio je, za vrijeme mandata vlade Zorana Milanovića, nije bila u stanju ostvariti svoje ciljeve.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

U govoru na središnjem predizbornom skupu stranke za IV. i V. izbornu jedinicu Plenković je istaknuo kako je "tzv. Narodna koalicija, čudnovato i trgovački sklopljena, a u njoj se nalaze oni koji su imali četiri godine da pridonesu razvoju Hrvatske, a sada ponovno, s istim programom i ljudima te neprimjerenom retorikom i promašenom kampanjom, traže potporu birača".

"Oni koji su htjeli gospodarski rast, doživjeli su gospodarski pad, umjesto veće zaposlenosti dobili su veću nezaposlenost, pad kreditnog rejtinga, povećao se broj blokiranih građana za više od 100 tisuća ljudi. To su signali koji jasno upućuju da je bila riječ o neuspješnoj vladi, koja nije bila u stanju ostvariti svoje ciljeve", ocijenio je predsjednik HDZ-a.

Plenković: Nakon izbora HDZ će posebnu pozornost posvetiti Slavoniji

Plenković je najavio kako će HDZ nakon izbora posebnu pozornost posvetiti Slavoniji i to mjerama kao što su novi zakon o poljoprivrednome zemljištu, novi zakon o OPG-ima, kvalitetnije korištenje sredstava za programa za razvoj, te kvalitetnijim izvorima financiranja naše poljoprivrednike.

"Naš program orijeniran je na radna mjesta, konkuretnost, na društvo u kojemu se cijeni rad. Ne želimo dizati tenzije, već rješavati probleme", poručio je Plenković.

Prvi na listi u V. izbornoj jedinici tehnički ministar financija Zdravko Marić rekao je kako je "ovogodišnji gospodarski rast iznad svih očekivanja brojnih europskih analitičara, ali i podsjetio kako su u Vladi od početka govorili da je moguće u kratkom roku preokrenuti gospodarske trendove".

Istaknuo je kako se "javljaju i oni koji sebi pripisuju te zasluge, ali ima i onih koji tvrde da je to zbog činjenice što nemamo vladu, i na taj način zagovaraju određeno bezvlašće". Marić je ustvrdio kako "to nije istina, jer da ove godine nismo donosili odluke, ne bismo prvi put smanjili javni dug, a proračunski deficit doveli blizu nule".

Prvi na listi u IV . izbornoj jedinici Miroslav Tuđman ustvrdio je kako je program HDZ jedini program koji će omogućiti da u Hrvatskome saboru definiramo strategiju nacionalnog razvoja, ciljeve i načine kako doći do tih ciljeva.

"Naši konkurenti u ovim izborima nemaju takve programe, partikularne i male stranke, iz svojih partikularnih interesa ih zagovaraju, a to nije dobro, jer donosi podjele, teritorijalne i duhovne. Decentralizacija da, regionalizacija ne", poručio je Tuđman.

Tvrdnje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kako su njegov otac dr. Franjo Tuđman i on štitili Josipa Perkovića nazvao je lažima, ustvrdivši kako je Perković u obavještajnome sustavu bio umirovljen 1992. godine, a novi ljudi na čelu obavještajnih službi, nastalih 90-tih godina, nisu bili iz starih službi.

Potporu HDZ-u na predstojećim parlamentarnim izborima na skupu je izrazio i predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Manfred Weber. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se