Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan borbe protiv nasilja nad ženama

Premijer poručio da Vlada radi na prevenciji i sankcioniranju nasilja: ''Šaljemo poruku nulte tolerancije''

Obiteljsko nasilje/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Obiteljsko nasilje/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Obiteljsko nasilje/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković je povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama poručio da Vlada Republike Hrvatske radi na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje u društvu.

Na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujna Hrvatska se prisjeća ubojstva triju žena i teško ozlijeđivanja jedne žene na Općinskom sudu u Zagrebu 1999. godine. Tim se povodom na Twitteru oglasio premijer Andrej Plenković rekavši da ''šaljemo poruku nulte tolerancije na nasilje nad ženama, djecom i u obitelji te poruku ohrabrenja žrtvama da bez straha prijave svaki oblik nasilja''.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška" Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

''U partnerstvu s udrugama za žrtve nasilja, svi resori Vlade RH predano rade na jačanju mehanizama koji će prevenirati i sankcionirati nasilje u našem društvu, izmjenama kaznenog zakonodavstva nasilje će se oštrije kažnjavati'', poručio je predsjednik Vlade.

Poruku ženama koje su žrtve nasilja, ali i društvu, ranije je poslala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručivši da šutnju treba prekinuti i prijaviti nasilnike.

''Stani i razmisli. Nitko ne zaslužuje nasilje. Nitko ne smije trpjeti nasilje i važno je nasilnika prijaviti. Nemoj trpjeti nasilje, prijavi nasilnika, prokaži nasilnika. Tako štitiš sebe, tako štitiš svoju obitelj, tako štitiš svoje prijatelje. Prekini šutnju. Svi trebamo dati podršku i kao društvo trebamo prestati šutjeti, a ti zaslužuješ bolje i vrijediš više'', rekla je Blaženka žrtvama nasilja putem Facebooka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene