Obavijesti Video Pretražite Navigacija
europa priprema sankcije

Plenković iz Bruxellesa: "Posljedice ruske akcije trajat će desetljećima"

Premijer Andrej Plenković, koji se večeras nalazi u Bruxellesu, komentirao je situaciju u Ukrajini

Andrej Plenković, hrvatski premijer, večeras se nalazi u Bruxellesu na izvanrednom sastanku čelnika Europske unije. Uoči sastanka novinarima je rekao da je potres Rusije loš i da će se posljedice osjećati još desetljećima.

Govoreći o paketu sankcija koje EU priprema Rusiji, Plenković je rekao da je dosad te dokumente pripremala Komisija. "Večeras će se paket raspraviti i kasnije će se usvajati na nižim tijelima EU-a”, rekao je Plenković. 

Rekao je da bi bilo loše da Rusija postavi svoju vladu u Ukrajini. “Ukrajina je članica UN-a koja nas je prva priznala i postoje bliske veze između naših naroda. Ovo što se danas događa je puno šire. Ovakvu agresiju vidjeti 2022. godine je nešto što podriva međunarodni poredak kakav smo znali do jutros", rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAJEDNIČKA SJEDNICA Plenković predložio Milanoviću da se u petak održi sjednica VNS-a zbog ruske agresije na Ukrajinu

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na sjednici Vlade UOČI ODLASKA U BRUXELLES Plenković: ''Riječ je o najozbiljnijem udaru na sigurnost cijele Europe, promijenjena je slika svijeta kakav smo poznavali''

Dodao je da se mora raspravaiti sigurnosna situacija u Europi i u Ukrajini. "Ovo je loše i moramo raspraviti ovo što je Rusija napravila Ukrajini danas. Posljedice ovakve akcije trajat će desetljećima”, rekao je Plenković.

Sve o ruskom napadu na Ukrajinu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene