Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bili smo jasni''

Planković: ''Hrvatska neće biti vezana odlukom Arbitražnog suda''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da Hrvatska objavu presude Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu o teritorijalnom sporu sa Slovenijom dočekuje sukladno odluci Hrvatskog sabora, kojom je odlučeno da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda.

"Aktima Hrvatskog sabora iz kraja srpnja 2015. godine vrlo jasno smo rekli da izlazimo iz tog procesa i da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda u promijenjenom i rekonfiguriranom sastavu", rekao je Andrej Plenković te dodao: "Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice." 

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes"

Također je rekao da Vlada ne odustaje od kupnje Ininih dionica od mađarskog MOL-a.

Najavio je da će u utorak razgovarati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem o tome kakvu su odluku donijeli i koja rješenja nude vezano uz onkološko povjerenstvo koje treba razmotriti zahtjev oko 30.000 građana koji peticijom traže kupnju lijeka Dinutuximab Beta za djecu koja boluju od rijetkog visokorizičnog neuroblastoma. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene