Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad pred ekipom Provjerenog

Suđenje u Osijeku: Amerikanka koja je uhodila profesoricu i ranila policajca ne želi se izjasniti o krivnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vanessa Raney, Amerikanka koju se tereti da je u neubrojivom stanju lani u Bilju pokušala ubiti policajca, na pripremnom se ročištu na Županijskom sudu u Osijeku nije željela izjasniti o krivnji.

Njezin odvjetnik tvrdi kako neočitovanje o krivnji zakonski automatski znači da se ne osjeća krivom.

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka

Priču o Amerikanki protiv koje se vodi postupak i zbog uhođenja i maltretiranja bivše profesorice Ivančice Banković-Mandić lani je otkrio magazin Provjereno.

Podsjetimo, prilikom privođenja Vanessa Raney nožem je napala policajca, a iza policijskog automobila nalazila se ekipa Provjerenog koja je snimala nastavak priče o Amerikanki koja je uhodila i maltretirala profesoricu s Filozofskog fakulteta.

"Još smo u šoku jer nismo očekivali da bi se nešto ovako moglo dogoditi. Snimatelj Damir i ja vozili smo se nekoliko stotina metara iza policijskog auta koji se u jednom trenutku zaustavio. Iduća scena je bila - krvavi policajac kako izlazi iz auta. Polako smo se približili i vidjeli krvavu Vanessu kako sjedi s lisicama na rukama. Bila je sve agresivnija i policajac ju nije sam uspijevao primiriti, već mu je pomogao i jedan mještanin. Potom je došla hitna, ali i policija", prisjetila se reporterka Provjerenog Ema Branica.

Raney je SOA proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost. Oduzeta joj je putovnica, imala je zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj tri godine, ali unatoč tome šetala je slobodno i godinama maltretirala profesoricu Ivančicu Banković-Mandić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Novinarka Ema Branica uspjela je Vanessu pronaći nakon samo četiri dana, nakon reportaže u magazinu Provjereno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene