Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igra i razgovor

Američki mornari u riječkim vrtićima: 'Razumiju nas, to je impresivno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mornari s američkog broda 'Mount Whitney', koji je već više od mjesec dana na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac, danas su posjetili mališane u riječkim vrtićima.

Igra i razgovor sa stranim gostima ovim mališanima nije predstavljala baš nikakav problem. 'Prvo smo se morali igrati da moramo pogoditi neku riječ na engleskom, sad igramo memory', rekla je Dora. 'Ja sam pričala s ovim barbom i ona dobra teta mi je pomagala', rekla je Katarina.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Obnova Dječjeg vrtića Lipa u Čačincima Nakon osam mjeseci Djeca su ostala bez utočišta za igru i smijeh, sada je napokon počela obnova: "Jedva čekamo da se vratimo"

Riječki mališani svojim su znanjem goste u potpunosti osvojili. 'Razumiju nas. To je zaista impresivno. Tako su mali, a njihov je engleski već jako, jako dobar. To je sjajno', rekao je Jacob Wright. 'Puni su energije. Prepustili su se igri i ide im jako dobro. Evo, mene su pobijedili', rekao je William Waldo.

Američke su mornare mališani uspjeli naučiti i pokoju riječ hrvatskog. 'Molim i hvala. Teško mi ide. Oni uče mnogo brže od mene', rekla je Michelle Greer. Mornari američke 6. flote oduševljeni su dobrodošlicom koju u Hrvatskoj osjećaju na svakome koraku pa se na ovaj način žele odužiti za gostoprimstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene