Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša Račanova glasnogovornica

Izbacili je iz SDP-a jer je javno kritizirala Milanovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšu glasnogovornicu premijera Ivice Račana, članicu SDP-a i kandidatkinju za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a Aleksandru Kolarić danas je predsjedništvo izbacilo iz stranke.

Aleksandra Kolarić poznata je kao jedna od članova SDP-a koja u javnosti otvoreno kritizira politiku Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Žestoke kritike Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Kako piše Večernji list neposredni povod za izbacivanje Aleksandre Kolarić iz stranke bio je tekst kojim je na portalu Index kritizirala Milanovića oko 'lex Perković'.

Odluku o izbacivanju iz stranke Kolarić je komentirala i na društvenim mrežama.

Predsjedništvo SDP-a pokrenulo je danas postupak da se Aleksandra Kolarić izbaci iz SDP-a, objavila je Aleksandra Kolarić na svom Facebook profilu.

'Predsjedništvo SDP-a danas me je izbacilo iz stranke, tj. pokrenulo postupak za moje izbacivanje (barem sam tako neslužbeno čula)', objavila je Kolarić na svom Facebook profilu.

Dodala je kako je 'šokirana tom odlukom i brzinom njezina donošenja' te je, među ostalim, navela kako je njezina 'krivnja to što je javno izrekla svoj stav, koji je različit od stava predsjednika stranke Zorana Milanovića'.

>> Predsjedništvo SDP-a raspustilo porečku organizaciju

Kolarić je, naime, u kolumni koju je jučer objavila na portalu Index.hr kritizirala predsjednika SDP-a Zorana Milanovića zbog 'lex Perković' i ocijenila da je zbog toga zakona 'Milanović izazvao besmislenu svađu s Europskom komisijom, koja je dovela do toga da Hrvatskoj prijete sankcije'.

'Nije mi poznato da je SDP ikada do sada nekoga izbacio zbog verbalnog delikta. Ovime je sadašnje vodstvo SDP-a potvrdilo da sam točno detektirala ključni problem naše stranke: šutnju, strah i samovladu predsjednika stranke', napisala je, uz ostalo, Kolarić na Facebooku.

Na glasovanju o njenom izbacivanju navodno su svi digli ruke, a odluci se usprotivio jedino Davor Bernardić.

U SDP-u se večeras nije mogla dobiti informacija o tome.

Aleksandra Kolarić predsjednica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću i kandidatkinja za potpredsjednicu zagrebačkoga SDP-a, a za vrijeme koalicijske vlade Ivice Račana bila je tri godine glasnogovornica hrvatske Vlade i predstojnica vladina Ureda za odnose s javnošću. (Hina/D.Š.)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene