Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za europsko tržište

Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Podignuta je optužnica protiv Albanca koji je prokrijumčario gotovo deset kilograma heroina.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 21-godišnjeg albanskog državljanina zbog krijumčarenja 9,9 kilograma heroina.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je albanski državljanin optužen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Optužnicom 21-godišnjaka terete da se, od početka 2023. do 20. veljače iste godine, povezao u zajedničko djelovanje s nepoznatim osobama iz Albanije i Slovenije radi nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina heroina unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu država članica Europske unije.

Pročitajte i ovo Screenshot Žestoki napad u Belgorodu VIDEO Rakete pale na stadion i trgovački centar, ljudi zatrpani u ruševinama

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman karnevalski običaji Grlić Radman odgovorio Vučiću: "I mene su spaljivali"

Optuženi albanski državljanin i nepoznati pripadnici skupine su, stoji u optužnici, pribavili 9,9 kilograma heroina i posebno preuređeno vozilo, nakon čega su drogu upakiranu u 21 paket sakrili u posebno prerađeni spremnik osobnog automobila.

Potom se okrivljenik, nastavlja USKOK, uputio dogovorenom rutom prema Sloveniji, ali je zaustavljen na graničnom prijelazu u Batini, gdje je pretragom pronađeno 9,9 kilograma heroina.

Uskok je u optužnici protiv 21-godišnjaka predložio produljenje istražnog zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene