Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema perspektive

Alarmantno stanje: Trećina nezaposlenih su mladi bez dana iskustva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak trećina nezaposlenih u Hrvatskoj su mladi od koji većina nema ni dana iskustva. Na alarmantno stanje upozorava Mreža mladih Hrvatske.

Prema istraživanju koje su proveli, otkrivaju kako mladi uzroke nezaposlenosti vide u obrazovanju, nerealnim očekivanjima poslodavaca i lošoj aktivnoj politici države

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Zajedno s ministrom Mrsićem i ministricom Opačić potražili su moguća rješenja problema.

>> HZZ: Krajem svibnja 306.056 nezaposlenih

'Unatoč tome što su često željni pokretanju poduzetničke inicijative, zbog financijskih i administrativnih barijera to nemogu učiniti', rekao je Nikola Buković iz Mreže mladih Hrvatska.

'Hrvatski zavod za zapošljavanje će formirati odjele koji će biti 'job creation' odjeli koji će pružati svu logističku i drugu pomoć svima onima koji imaju ideju i način da tu svoju ideju sprovedu. Koji imaju biznis plan, koji mogu stvoriti tvrtku', rekao je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene