Obavijesti Video Pretražite Navigacija
33 prosvjednika

Aktivisti Živog zida prekršajno prijavljeni zbog sprječavanja deložacije u Pitomači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija će protiv svih 33-oje prosvjednika, koji su danas pokušali spriječiti deložaciju u Pitomači, podnijeti optužne prijedloge zbog kršenja javnog reda i mira, izvijestila je danas virovitičko-podravska Policijska uprava.

U priopćenju se kaže kako su policijski službenici, kako bi ovrhovoditelju Općinskog suda omogućili provođenje sudske odluke, nad prosvjednicima "koji su pružali pasivan otpor i držali se rukama jedni za druge, uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu, pritom pazeći da ne dođe do bilo kakve ozljede".

Pročitajte i ovo Ilustracija računalna prijevara Kako je dvojac reprogramirao aparate za igre na sreću te se domogao 44.000 eura Ilustracija u Rovišću U sudaru kamiona i automobila poginuo muškarac: Cesta zatvorena za promet

Jednog po jednog izdvajali su iz skupine i nosili u policijske automobile, a zatim ih sve prevezli u policijsku postaju Pitomača, gdje su pojedinačno evidentirani i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi, kaže se u priopćenju.

Obitelj Fel prisilno deložirana iz kuće

Navodi se da je asistencija policije provedena prema zakonu i na zahtjev Općinskog suda u Virovitici te da je, u skladu procjenama, angažiran "dovoljan broj policijskih službenika i službenica".

Prosvjednike, koji su sjedili ispred kuće, pozvali su da se raziđu, ali oni su se oglušili na poziv i upozorenje da čine prekrašaj. Ovrha je provedena između osam i 10 sati, kaže se među ostalim u priopćenju.

Danas je, u drugom pokušaju, deložirana Marijana Fel, samohrana majka s troje malodobne djece, iz obiteljske kuće u Pitomači koja je u siječnju prodana na dražbi Općinskog suda u Virovitici u sklopu brakorazvodne parnice. Marijana Fel kuću nije željela napustiti jer smatra da su joj narušena ljudska prava te da je sudski postupak prodaje nekretnine proveden nezakonito i uložila je žalbu. Aktivisti Živog zida spriječili su prvi pokušaj deložacije prije 12 dana. Danas tvrde da im je policija zabranila snimanje deložacije.

Po završetku deložacije novi je vlasnik preuzeo kuću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene