Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Zadru

'Ako vlasti ne spriječe novi Vučićev posjet Hrvatskoj, mi ćemo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko tisuću građana okupilo se danas u podne na zadarskom Narodnom trgu prosvjedujući protiv nedavnog posjeta zadarskom zaleđu bivšeg Šešeljeva radikala Aleksandra Vučića, danas zamjenika predsjednika Srpske napredne stranke.

Prosvjed su organizirali zadarska navijačka skupina 'Tornado' i udruge Domovinskog rata.Okupljenima se, uz ostale, obratio Marko Miljanić, ratni zapovjednik Škabrnjskog bataljuna. On je rekao da su danas nevini hrvatski generali, od Gotovine do Norca, u zatvorima, a da četnici slobodno hodaju hrvatskom zemljom te se još smiju i najavljuju novi posjet Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

>> Nikada čuo za zločin u Škabrnji

Ako hrvatske vlasti ne spriječe novi posjet Aleksandra Vučića Hrvatskoj, mi ćemo ga spriječiti, rekao je Miljanić i dodao da je bivši Šešeljev radikal Aleksandar Vučić prošao 500 metara iznad njegove obiteljske kuće u Škabrnji u kojoj su mu četnici ubili oca i brata. Nisam se borio i nismo se borili za takvu Hrvatsku, rekao je Miljanić, u kojoj u hrvatskoj Puli može pjevati Lepa Brena, a naš suborac Marko Perković Thompson ne može.

Okupljenim pripadnicima navijačke skupine 'Tornado', članovima udruga proizašlima iz Domovinskog rata i ostalim građanima obratila se i predsjednica Udruge 'Žene u Domovinskom ratu', podružnice u Zadru, Ivana Haberle. Ona je pozvala na očuvanje vrijednosti izborenih u Domovinskom ratu. Govorio je i predsjednik navijačke skupine Tornado Boro Marin. Skup je prošao bez izgreda, a osim hrvatskih zastava, na skupu nije bilo drugih obilježja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene