Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća tužba protiv Vlade

Ako Vlada snizi plaće sindikati pokreću veliki štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk bio započeo početkom školske godine a moguća je i tužba protiv Vlade.

Ukoliko Vlada rebalansom snizi plaće zaposlenima u državnim i javnim službama sindikati će pokrenuti štrajk početkom školske godine, najavio je Vilim Ribić, predsjednik sindikata znanosti. Rekao je da će se konzultirati sa svojim pravnim službama te će razmotriti i podnošenje tužbe protiv Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

>> Proračunska rupa raste: Vlada uskoro mora početi rezati

Vilim Ribić se danas žestoko obrušio na sve stranke od HDZ-a do SDP-a, a može se reći da je najviše strelica odapeo prema najjačoj oporbenoj stranci. Rekao je da je ta stranka nekada štitila radnike a da je danas liberalna stranka koja štiti kapital. Osobito ga je naljutio Zoran Milanović, koji poručuje da treba smanjiti masu za plaće u javnom sektoru, pa ga je pozvao da se prestane lažno predstavljati i počne konačno štititi rad i radnike.

Ribić je najavio traganje za političkom strankom koja bi bila politički oslonac sindikatima, a moguće i osnivanje sindikalne stranke.

Sindikalist Ribić tvrdi kako nije istina da je prevelika masa plaća u javnom sektoru te upozorava da je naša masa plaća na 20 od mogućih 25 mjesta u Europi te tvrdi da u javnim službama imamo dvostruko manje zaposlenih nego u ostalim europskim zemljama.

Zvonimir Laktašić, šef učiteljskog sindikata, upozorio je da im je štrajk dopušten prema važećem sporazumu s Vladom te da se mogu vrlo brzo za njega organizirati i pokrenuti ga početkom školske godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene