Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred nama je dugi vikend i temperaturni šok

Ako krenete na put čuvajte se poledice, južine i tankih živaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Dalmaciji, dok u Lici pada slab snijeg, izvijestio je HAK.

U unutrašnjosti je jutros u većini krajeva temperatura pala daleko ispod ništice. Na Sljemenu je izmjereno -10, u Županji -8, u Osijeku -7, a u Gospiću i na Zavižanu - 6 stupnjeva ispod ništice.

Pročitajte i ovo Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena"

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak.

>> FOTO: Niti 17 metara snijega ne može zamesti ovu cestu

Meteorologinja Nove TV Ana Bago poručuje kako je pred nama naglo zatopljenje te će samo još danas temperature biti ispod ništice. 'Od četvrtka kreće jugozapadnjak i južina te sve toplije vrijeme', dodaje. Ističe kako nas sutra na kopnu očekuju slabe oborine koje će prvo biti na granici kiše i snijega, a kasnije će u potpunosti prijeći u kišu.

Što se tjedan bude više bližio kraju, bit će sve toplije. 'Sve jači jugo donijet će sve više oblaka i visoke temperature za ovaj dio godine. U unutrašnjosti bi tako temperature pred kraj  tjedna mogle doseći 10, a na Jadranu čak 15 stupnjeva', poručila je Ana Bago.

Očekuju se gužve

HAK upozorava kako se sutra, zbog blagdana Sveta tri kralja,  očekuje vrlo gust promet na gradskim prometnicama te na izlazima iz gradova.

Očekuje se gust promet na naplatnim kućicama autocesta u Lučkom, Ivanjoj Reci, Karlovcu, a posebice na graničnim prijelazima, na ulazu i izlazu u Hrvatsku, Bregana, Macelj, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija, kao i na izlazu iz Hrvatske na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Bajakovo, Vinjani, upozorava HAK.

Gužve na autocestama očekuju se i u nedjelju. 'Najprije će to osjetiti naplatne kućice ispred Zagreba, a posebice to očekujemo i na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Pasjak', izvještava HAK.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene