Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapeli na stijeni

HGSS spasio dvoje neiskusnih mađarskih alpinista s Anića kuka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
uspješno je okončana akcija spašavanja dvoje mađarskih alpinista s Anića kuka u NP Pkalenica, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja.

Dvoje mađarskih alpinista stari 22 i 24 godine penjali su se na stijeni Anića kuka u NP Paklenica te su uslijed nedostatka svjetla predvečer ostali zarobljeni u stijeni, izvijestio je HGSS.

Pročitajte i ovo Omiška Dinara nije joj bilo spasa Strava na planinarenju: 26-godišnjakinja se odvojila od grupe i pala u provaliju na Omiškoj Dinari Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

Kako su se našli u bezizlaznoj situaciji, alipinisti su odlučili pozvati pomoć putem Centra 112. Odmah po dojavi u akciju se uputilo 18 članova HGSS Stanice Zadar koji su u ovim trenucima na terenu.

Do sada mladići nisu imali iskustva u penjanju dugog smjera pa su se u stijenu uputili bez rasvjete te loše odjeveni. Zadarski gorski spašavatelji odmah po dojavi uputili su se u pomoć te su ih nakon nekoliko sati spustili sa stijene nakon čega su promrzli i dezorijentirani, ali srećom neozlijeđeni dvojac dopratili na sigurno, u Starigrad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene