Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužni na sve strane

''Agrokor i lokalnoj upravi duguje dva milijuna kuna''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Agrokor ima još duga i lokalnoj upravi od oko dva milijuna kuna i kao i svim dužnicima ulazi u status tražbina i rješavat će se kao i svi drugi'', rekao je posebni savjetnik Ante Ramljaka za poljoprivredu, Vlado Čondić-Galiničić.

Posebni savjetnik Ante Ramljaka za poljoprivredu, Vlado Čondić-Galiničić i Tihomir Jaić koji predstavlja udruge poljoprivrednika, gostovali su na N1 gdje su govorili o načinu na koji Agrokor upravlja zemljištem.

Pročitajte i ovo (Ne)priznata potraživanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 OTPIS DUGOVA Novac nije problem - novca nema: Agrokor ne priznaje dug najvećem vjerovniku, ali ga priznaje Todoriću Slika nije dostupna 150 milijuna za stari dug Agrokor: Koordinacija proizvođača i dobavljača podržala novo zaduženje koncerna

Nevjerojatno je da se za hektare plaća 6 milijuna kuna godišnje pa da se 4 milijuna ne plati. Istovremeno kompanija prima 150 milijuna kuna poticaja.

''Ovo je dio isječka cijele problematike najma zemljišta u Agrokoru. Koncern u 4 temeljne firme raspolaže s 33 tisuće hektara zemljišta. Kad je u pitanju koncesija, Agrokorove kompanije ništa drugačije nisu prošle. Tko raspisuje natječaj određuje cijenu. To ovisi o lokalnoj upravi. Ugovori su toliko vrijedili. Kad uzmemo koliko Belje na svoje 22 tisuće hektara plaća 550 kuna po hektaru, Agrolaguuna skoro 1000 kuna. PIK Vinkovci 900 kuna, a VuPik skoro 1300 kuna. Država je cijene mijenjala od vremena do vremena i Agrokorove kompanije nisu bile, kao ni drugi, u prilici pregovarati. Ova 4,3 milijuna duga koji su ostali su nastali zbog problema s likvidnošću. Osim ta 4 milijuna ima još duga i lokalnoj upravi od oko 2 milijuna i oni kao i svim dužnicima ulazi u status tražbina i rješavat će se kao i svi drugi'', rekao je Čondrić Galaničić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene