Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poticaj na kazneno djelo?

Afera Šipan: Potvrđena optužnica protiv Vlahušića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi potvrdio je kako je optužno vijeće tog suda na sjednici u srijedu potvrdilo USKOK-ovu optužnicu protiv dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića i njegova koalicijskog partnera nezavisnoga gradskog vijećnika Pere Vićana, koji su optuženi da su u aferi Šipan zlouporabili položaj i ovlasti te poticali na to kazneno djelo.

Spis protiv dvojice okrivljenika bit će dostavljen raspravnom vijeću koje će odlučiti o zakazivanju rasprave.Andro Vlahušić (HNS) posljednji je, 14., na listi Kukuriku koalicije za X. izbornu jedinicu, a uoči predizbornog skupa te koalicije u Ozlju zamoljen da komentira potvrđivanje optužnice protiv Vlahušića predsjednik HNS-a Radimir Čačić je to odbio.

'Pitajte Andru Vlahušića. Naravno, ako nečeg ima..... Za sada ne mogu ništa komentirati', rekao je Čačić.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna ŠEF REFORMISTA Čačić žestoko opleo po HDZ-u zbog izbornog modela: "Kriminal umreženih partijskih državnih struktura"

U potpunosti niječe inkriminacije

O jučerašnjoj potvrdi optužnog vijeća županijskog suda izvijestio je jutros dubrovački gradonačelnik, izrazivši uvjerenje kako će pred sudom dokazati svu apsurdnost optužbe na svoj račun. O tijeku procesa će u okviru svih zakonom dopuštenih mogućnosti obavještavati građane Dubrovnika i cjelokupnu javnost, istaknuo je i dodao da u potpunosti niječe inkriminacije koje mu se stavljaju na teret.

USKOK je Vlahušića optužio za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki Dubrovačko primorje nositelja Nezavisne liste Pere Vićana protiv kojeg je optužnica podignuta zbog poticanja Vlahušića na prekoračenje ovlasti. USKOK Vlahušića nadalje optužuje da je u travnju 2010. prekršio gradski statut, odobrivši dva milijuna kuna pozajmice Vićanu, čije je hotelsko društvo Dubrovačko primorje zapalo u financijske teškoće i ponudilo na prvokup zgradu bivšeg općinskog doma na otoku Šipanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene