Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri komentiraju ostavku

Kuščević: Ja svog brata ne bih imenovao nigdje; Butković: I danas će se neke stvari dogoditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostavku Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića, na dužnost u upravi društva Tehnički servisi željezničkih vozila komentirali su i ministri prije sjednice Vlade u četvrtak.

Svoje mišljenje o ostavci Svetimira Marića, brata ministra državne imovine Gorana Marića, nakon "afere brat", dali su ministri Lovro Kuščević, Oleg Butković i Milan Kujundžić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..."

"Mislim da to mora netko drugi odlučiti, Povjerenstvo za sukob interesa ili netko. Ukoliko ima sukoba interesa, onda nije u redu, ukoliko nema, nema. Gledajte, ako je čovjek stručan, ako nije bilo utjecaja, onda ne vidim problem", poručio je ministar Kuščević.

Na pitanje bi li on učinio nešto slično kao njegov kolega ministar Goran Marić, Kuščević je vrlo jasno odgovorio. "Pa ja svog brata ne bih imenovao nigdje", rekao je Kuščević.

Ministar Butković, poručio je da ima većih problema od te ostavke. Za problematične predstavke, kaže, ovako napamet, ne zna.

"Ma ja vam doma imam puno predstavki, stalno to dolazi, od sindikata, od radnika, tih predstavki je jako, jako puno. Ja vam to ne znam ovako napamet", rekao je ministar.

"Jučer sam vam rekao sve oko toga, tako da imam važnijih problema od ovog što se događa ovih dana, tako da mislim da će biti sve okej. Čut će te, i danas će se neke stvari dogoditi", poručio je ministar Butković, no nije obrazložio što će to javnost čuti.

Kratak komentar dao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je rekao kako "nije ništa nemoralno, ako je zakonito".

Reakcije iz oporbe

Ostavku Svetimira Marića komentirali su i iz redova oporbe. Arsen Bauk (SDP), ne vjeruje, primjerice, obrazloženju koje je ministar Goran Marić dao Povjerenstvu za sukob interesa vezano za njegovog brata.

"Neka to bude uputa drugim dužnosnicima kako da postupaju", komentirao je ostavku Svetimira Marića, brata ministra Gorana Marića, saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk. Bauk je prethodno toj izjavi rekao da se to ne bi vjerojatno dogodilo da se ministar marić kod Povjerenstva za sukob interesa raspitao što i kako postupiti u slučaju svog brata.

Novinari su Bauka podjestili na ministrovo obrazloženje, koje je dao Povjerenstvu pa je Bauk primjetio neke nelogičnosti u njemu.

"Rekao je, ako sam dobro pratio, da se nije s bratom čuo tri mjeseca? Znači nije mu čestitao niti Božić, niti Novu godinu? Neću reći ništa", zaključio je Bauk.

Bauk je ponovio kako je S.Marić trebao nazvati brata ministra i obavijestiti ga da se kandidira za člana Uprave i da onda do "afere brat" ne bi niti došlo.

Ostavku je komentirao i saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richemberg i to sarkastično.

"Imamo dobru i lošu vijest. Dobra vijest je da su odnosi u obitelji Marić konačno poboljšani i da su braća pronašli jedan drugom broj mobitela pa su se valjda čuli. To je sjajna stvar. Priznat ćete da ne valja kad su braća zavađena niti jedne minute, a nedaj Bože i o tri mjeseca", rekao je Richemberg.

"Loša vijest je što je to nažalost praksa mnogih ljudi u HDZ-u pa eto tako svjedočimo samo jednom novom slučaju koji potvrđuje jedno takvo loše pravilo", kaže Richemberg.

Na pitanje treba li ministar Goran Marić dati ostavku, Richemberg je rekao da to tek treba ustanoviti, odnosno da treba ustanoviti razinu odgovornosti. "Mislim da je na sebe navukao jednu mrlju koja će mu biti teret", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene