Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Goran Marić o bratovoj ostavci

"Nisam siguran da bih ja to učinio na njegovom mjestu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Goran Marić očitovao se o ostavci brata Svetimira na dužnost člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o. na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine.

"Ničim nisam utjecao na donošenje odluke na imenovanje svog brata Svetimira i njegova ostavka pokazuje i odražava njegov habitus. On nije dobio funkciju u HŽ-u zato što je moj brat. On je odbio funkciju u HŽ-u da se mene neopravdano ne napada. Njegova ostavka je njegova stvar, nisam siguran da bih ja to učinio na njegovom mjestu", rekao je na samom početku konferencije za novinare ministar Goran Marić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNS o Aferi brat "Anemične reakcije Plenkovića i Petrova su zabrinjavajuće" Slika nije dostupna Nastavak ''Afere brat'' Dnevnik Nove TV doznaje da je u HŽ-u unaprijeđen i šogor ministra Marića

"On stručno odgovara za svako mjesto u Hrvatskim željeznicama. Njegov životopis je čist, zavidan, besprijekoran. U sustavu je više od 20 godina. On je provjereni kadar integriran u kapital HŽ-a."

Marić je naglasio njegov brat nije kompromitiran i da je njegova karijera bez mrlje.

"Imao je on svoj menadžerski status u HŽ-u i prije nego što sam ja učinio bilo kakav politički korak. Ovo što se događa je bacanje kamenja... pa čak i vrijeđanje čovjekovog integriteta."

Marić je naglasio da se zbog reakcija u medijima njegov brat mora sad ponašati kao "društvena ameba".

"Pitam se je li u Hrvatskoj uopće poželjno imati brata?"

Komentirao je i komentar iz oporbe da se brata odrekao tijekom korizme. "Brata se nikad neću odreći", rekao je ministar Marić.

"Moj brat dobro zna što ja mislim o vezama i preporukama. Čovjek je sam sebi najbolja preporuka", zaključio je Marić.

Podsjećamo, brat ministra Gorana Marića, Svetimir Marić, u četvrtak ujutro podnio je ostavku na dužnost člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o., nakon pritisaka medija u nastaloj "aferi brat".

Ministrov brat je u pismu ostavke rekao da je to učinio zbog "atmosfere medijskog linča" i zato što ne želi biti moralno opterećen te da ne želi niti da njegov mlađi brat bude moralno opterećen tim imenovanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene