Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još ostala dva tjedna

21.000 zahtjeva za lagalizacijom objekata u Primorsko-goranskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Primorsko-goranske županije dosad je zaprimljeno oko 21.000 zahtjeva za legalizaciju građevina, a u iduća dva tjedna zbog očekivanog većeg priljeva zahtjeva, uvode se dodatna dežurstva u nadležnim ispostavama.

Zbog velikog zanimanja ponovno se tiska vodič za legalizaciju bespravnih građevina te će se objaviti sutra kao prilog dnevnim novinama, najavila je pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije Koraljka Vahtar-Jurković.

Pročitajte i ovo Gari Cappelli - 2 Teška politička bitka HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug Slika nije dostupna spremni za početak nastave Komadina: Za škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija osigurane su maskice i dezinficijensi

>> Produljuje se rok za nadopunu zahtjeva za legalizaciju

Do sad je riješeno 4.000 predmeta, među kojima je dio odbijen, kazala je Vahtar-Jurković. Istaknula je da su i vlasnici 1500 objekata koji su predviđeni za rušenje na području ove županije, podnijeli 778 zahtjeva za legalizaciju tih objekata.

Najavljeno je zapošljavanje dodatnih sedam djelatnika na određeno vrijeme kako bi se pristigli zahtjevi što brže riješili. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je ocijenio da su odredbe zakona koji regulira postupak legalizacije suviše zahtjevne za sve kategorije objekata.

Moglo se olakšati građanima postupak smanjenjem količine potrebne tehničke dokumentacije, ocijenio je, a kao primjer naveo je nužnost 'ocjene statike cijelog postojećeg objekta' ako se dogradila samo nadstrešnica ili terasa, kao da se cijeli objekt gradi od početka.

Na novinarski upit da komentira zahtjev Eko stožera Marišćina da se dozvole za gradnju tamošnjeg centra za gospodarenje otpadom proglase ništavnima, župan Komadina je naglasio kako je jedini način da se riješi problem Marišćine gradnja tog centra.

Napomenuo je kako je reagirao kada se pokazalo da je problem u nastavku realizacije neizgrađena cesta do Marišćine, a - dodao je - kada je potaknuo ubrzanje nastavka izgradnje te ceste neki su ga počeli kritizirati zbog čega ju uopće treba graditi. Kamadina smatra da je ta cesta potrebna jer je važna i za stanovnike općine Viškovo.

Ocijenio je i da bi primarna selekcija otpada trebala biti bolje organizirana, dodavši kako je to u nadležnosti lokalnih samouprava. Kod nas se primarna selekcija otpada samo fingira jer građani, među ostalim, nisu novčano stimulirani da to čine jer se odvoz otpada ne plaća po volumenu, zaključio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene