Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20. obljetnica osnutka

VIDEO: Atraktivna demonstracija operacija ATJ Lučko!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najelitnija hrvatska policijska postrojba Antiteroristička jedinica Lučko proslavila je dvadesetu obljetnicu osnutka.

Specijalci iz Lučkog sudjelovali su u svim operacijama u Domovinskom ratu. Tijekom rata poginulo je dvadeset pet pripadnika postrojbe, a pedeset dvojica teško su ranjena. Lučko je danas moderna policijska postrojba čija je osnova zadaća borba protiv organiziranog kriminala. U nazočnosti cijelog državnog vrha u bazi specijalne policije održana je pokazna vježba, te blagoslovljena novoizgrađena, zavjetna kapelica blaženog Alojzija Stepinca.

Pročitajte i ovo gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..." Gužve na cestama - 2 Počele ljetne gužve Vozači oprez! Policija upozorava sve koji se spremaju na put: "Prije kretanja neka provjere vozila jesu li tehnički ispravna"

>> Ogorčeni Sanader: 'Ukidanje statusa štićene osobe'

'Svako vrijeme rodi postrojbu koja u tom stoljeću odradi posao za državu i ostane upamćena. Ta čast je pripala generaciji 90-te, da složi momčad i napravi prvi korak za hrvatsku domovinu', rekao je Dražen Gržan, pripadnik prve generacije ATJ Lučko. 'Najoštrije su i najtvrđe sječivo koje su hrvati ikada imali ikada kalili u svojim ratnim kovačnicama.Izbrusio ga je i iskovao dragovoljački entuzijazam čisti domoljubni zanos i ciljevi', rekao je u obraćanju i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene