Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi pismenu obavijest

Ogorčeni Sanader: 'Ukidanje statusa štićene osobe je kazna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader ogorčen je ponašanjem ministra Tomislava Karamarka koji ga, kako kaže, nije obavijestio da će ostati bez zaštite.

Sanader je izbivao iz Hrvatske posljednjih dvadesetak dana, a kada se vratio, iz medija je saznao da mu Ministarstvo unutarnjih poslova ukida status štićene osobe. Bivši premijer uvjeren je da se radi o presedanu, jer mu je zaštita prvog srpnja ranije zaštita, a za ukidanje, uvjeren je, trebalo su ga informirati pisanim putem i to barem tjedan dana unaprijed, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

>> Sanader od ponedjeljka više neće biti štićena osoba

Sanader je ipak bio obaviješten, ali telefonski, a pisanu odluku da gubi čuvare i povlastice, mogao bi dobiti od Vlade. Iz ministarstva Novi list saznaje da prema propisima oni nisu niti dužni pismeno obavijestiti osobu o prestanku zaštite, pa čak i kada se radi o bivšem premijeru.

Također, Sanader je uvjeren da ga ukidanjem statusa štićene osobe Banski dvori kažnjavaju zbog pojavljivanja na političkom seminaru u austrijskom Alpbachu. Bivšem premijeru, inače, status štićene osobe istječe s današnjim danom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene