Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska u katastrofalnoj situaciji

Za razliku od Hrvatske u Uniji nezaposlenost pod kontrolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok u Hrvatskoj bilježimo rekordnu nezaposlenost, u Europskoj uniji stopa nezaposlenosti je stabilna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treba učiniti više Zemlje EU-a za zajednički nadzor vanjskih granica i brži povrat ekonomskih migranata Slika nije dostupna Bratušek najgora Hrvatski povjerenik najbolje je ocijenjen u EU!

Prema podacima Eurostata u 27 država Europske unije u trećem tromjesečju ove godine razina nezaposlenosti je za 0,2% posto veća u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini. Najviše problema s nezaposlenošću imaju Bugarska, Estonija, Litva, Rumunjska i Grčka koje bilježe više od 3% rasta nezaposlenosti u odnosu na prošlu godinu.

>> U studenom rekordan broj nezaposlenih

>> Eurostat: Hrvatska po nezaposlenosti preskočila i Grčku

Susjedna Slovenija također bilježi rast nezaposlenih i to za 1,5%. Među državama koje bilježe rast broja zaposlenih ističu se Malta s 2,6% te Švedska s 1,8% više zaposlenih nego lani.

S druge strane podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govore kako je u studenom u Hrvatskoj bilo 10,4% više nezaposlenih nego je to bio slučaj u 2010. godini. U rujnu je u Hrvatskoj situacija bila i gora, odnosno bilo je 12% više nezaposlenih nego u istom razdoblju prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene