Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada Federacije BiH o privatizaciji Energopetrola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako javlja ''Dnevni Avaz'', Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra će razmatrati dogovor o dokapitalizaciji sarajevske naftne tvrtke ''Energopetrol''. Taj bi ugovor trebao biti sklopljen s konzorcijem INA-MOL.

Posebno povjerenstvo za dokapitalizaciju Energopetrola napokon je uspjelo usuglasiti sve odredbe ugovora s hrvatsko-mađarskim konzorcijem. Prema pisanju sarajevskog dnevnika otklonjene su sve zapreke za dovršenje postupka koji traje već mjesecima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upitna prodaja Energopetrola konzorciju INA-MOL Slika nije dostupna INA ušla na tržište BiH

Predsjednica povjerenstva Kasema Ćatović izjavila je kako je odlučeno da sporni dug Energopetrola prema državi od 17 milijuna konvertibilnih maraka, koji je naknadno otkriven, ne bude obuhvaćen ovim ugovorom.

On bi ostao predmetom sudskog spora a prema prijedlogu povjerenstva o njemu bi se INA i MOL odnosno Vlada Federacije BiH očitovali naknadno.

Odobrenje ugovora o dokapitalizaciji temeljni je preduvjet da Bank Austria deblokira račune Energopetrola. Računi su sada pod blokadom, jer BA CA traži naplatu dospjelog kreditnog duga i prijeti aktiviranjem hipoteke nad najvrjednijim dijelom imovine Energopetrola.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene