Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja od Grada Zagreba

Varaždinska županija najkonkurentnija županija u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnerazvijenija županija u Hrvatskoj je Požeško-slavonska, zaključilo je Nacionalno vijeće za konkurentnost.

Sjever Hrvatske je najrazvijeniji, a Varaždinska županija preskočila je Grad Zagreb i zauzela prvo mjesto na popisu najkonkurentnijih županija. Razlog je, kaže varaždinski župan, dobra infrastruktura i odlično obrazovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ohrabren retorikom Josipovića Tadić: Odnosi u regiji najbolji su u zadnjih 20 godina Slika nije dostupna Hrvatska sve nekonkurentnija 'Ne smijemo se više zaduživati i trebamo strategiju'

'Naši ljudi imaju 20 posto manje plaće od prosjeka Republike Hrvatske i rade dva do tri sata više od prosjeka u jednom danu', rekao je župan Varaždinske županije, Predrag Štromar. Sjever zemlje je najrazvijeniji, slijedi ga Jadran, a najlošije stoji istok zemlje.

>> 'Zemlje JI Europe, uključujući i Hrvatsku, nisu dovoljno konkurentne'

'Hrvatska raspolaže fantastičnim resursima pa i sa ljudima, nama nedostaje vizija, strategija, nedostaje leadership', rekao je predsjednik Vijeća za nacionalnu konkurentnost Ivica Mudrinić. Žitnica zemlje najmanje je razvijena. Poljoprivredni kraj, očekivano je, kažu bez cilja i vizije, završio na dnu ljestvice.

Istarska županija najbolja morska županija

'Nismo znali zaštititi hrvatsko tržište, nismo znali očuvati prehrambenu industriju, tako da naši kapaciteti i prirodni resursi nisu došli do izražaja', rekao je dožupan osječko-baranjske županije Željko Kraljičak. Dovršetak autoceste istoku bi dao dodatnu injekciju. No, bez okrupnjavanja i modernizacije hrvatsko selo neće naprevdovati.

'Moramo donijeti znanje, neprekidno pratiti što se događa u svijetu i unaprijeđivati proizvodnju. Imamo potencijala', rekla je Ljerka Puljić, starija potpredsjednica Agrokora. A imamo i turizam. Istarska županija, najbolja je morska županija na listi konkurentnih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene