Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privremena mjera

Ustavni sud BiH obustavio zakon o zaštiti domaće proizvodnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud BiH u petak je donio privremenu mjeru kojom se do konačne odluke ovoga suda obustavlja primjena zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru CEFTA-e kojim su uvedene carine na proizvode iz Hrvatske i Srbije, objavila je Federalna televizija (FTV).

Kako je navedeno Ustavni sud BiH je usvojio zahtjev Ilije Filipovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za donošenje privremene mjere kojom je obustavljena primjena zakona o zaštiti domaće proizvodnje u okviru Sporazuma CEFTA.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

>> 'BiH krši CEFTA-u, snosit će posljedice'

'Ova privremena mjera ostat će na snazi do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH u navedenom predmetu', navodi se u odluci Ustavnoga suda BiH, prenijela je FTV. Primjenom zakona o zaštiti domaće proizvodnje predviđena je puna carina na uvoz poljoprivrednih proizvoda podrijetlom iz Hrvatske i Srbije.

Te carinske pristojbe odnose se na za proizvode od mesa i mlijeko, voće, povrće, piće i alkohol te još neke proizvode koji se bescarinski uvoze iz susjednih država. Hrvatska i Srbija najavile su protumjere BiH zbog kršenja Sporazuma CEFTA-e, a Europska komisija je ranije pozvala vlasti BiH da preispitaju ovaj zakon jer je suprotan potpisanu Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Europske unije. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene