Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optimistična predviđanja

Predvidjeli nam dobru ekonomsku 2011.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni ekonomski časopis The Economist optimističan je kada je u pitanju hrvatsko gospodarstvo u 2011. godini.

U tradicionalnoj godišnjoj publikaciji 'The World In', koju 'The Economist' objavljuje 25. godinu zaredom, istaknuto je kako se u 2001. očekuje rast hrvatskog BDP-a za 2%. 'Nakon što je u 2010. gospodarstvo palo, u 2011. se očekuje oporavak. Kako nezaposlenost bude opadala, tako bi se i razina plaća trebala povećavati', stoji u tekstu uglednog gospodarskog lista koji dodaje kako se u 2011. očekuje i privatizacija brodogradilišta.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Usporavanje gospodarstva Rastao nam je BDP, ali nije vrijeme za slavlje. Reporter Dnevnika Nove TV analizira: "Jedno je veliko iznenađenje, pred nama bi mogla biti izazovna vremena" Ilustracija Zanimljive brojke Pada li ili raste hrvatsko gospodarstvo? Objavljeni su najnoviji podaci

>> The Economist: u Hrvatskoj su najveći porezi na svijetu!

>> 'Sljedeće godine možemo očekivati i veći rast od 1,5 posto BDP-a'

The Economist kao najvažniju stvar, koja se od Hrvatske u ovoj godini očekuje, istiće završetak pregovora o ulasku u Europsku Uniju. 'Koalicijska vlada desnog centra predvođena HDZ-om mora pokazati napredak u dovršetku pregovora, suzbijanju organiziranog kriminala i oživljavanju gospodarstva', tvrdi The Economist ističući kako Vladu očekuju i parlamentarni izbori s 'oporavljenim opozicijskim SDP-om'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene