Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gubi se previše vremena

Šefica MMF-a upozorava: Ne smijemo žrtvovati rast u korist štednje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršna direktorica MMF-a Christine Lagarde tvrdi da se previše vremena gubi na provedbi reformi. Pozvala je na mjere koje će osigurati ekonomski rast.

Problemi eurozone glavna su tema godišnje skupštine MMF-a i Svjetske banke, koja se ovih dana održava u Tokiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Slika nije dostupna Susret u Dubrovniku Plenković sa šeficom MMF-a razgovarao o ubrzanju gospodarskog rasta i povećanju zaposlenosti

>> Španjolskoj srušen rejting, MMF razočaran, Kina sve bojkotira

Izvršna direktorica MMF-a Christine Lagarde upozorava da bi žrtvovanje rasta u korist štednje moglo ugroziti globalnu ekonomiju. Također naglašava da se gubi vrijeme u provedbi reformi, koje bi slične krize ubuduće trebale spriječiti.

Njemačka kao glavna zagovornica mjera štednje, još je jučer poručila da je smanjenje dugova jedini put prema izlasku iz krize.

'Pravi tempo fiskalne prilagodbe, ali bez rezanja rasta, nego s realnim planom za srednjoročno smanjenje duga, za sređivanje bankarskog sektora i sa strukturnim reformama koje će poticati produktivnost i rast. To je paket koji nam treba!', izjavila je Lagarde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene