Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Dubrovniku

Plenković sa šeficom MMF-a razgovarao o ubrzanju gospodarskog rasta i povećanju zaposlenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Dubrovniku se sastao s izvršnom direktoricom MMF-a Christine Lagarde.

"Razgovarali su o makroekonomskoj situaciji u Republici Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u cilju očuvanja financijske stabilnosti i održivosti javnih financija. Bilo je riječi i o aktivnostima i naporima koje Vlada Republike Hrvatske čini kako bi se ubrzao gospodarski rast i povećala zaposlenost", doznaje se iz priopćenja Vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Plenković je Lagarde upoznao s Nacionalnim programom reformi 2017., kao temeljnim dokumentom u provođenju strukturnih reformi.

Naglasio je da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka "potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike".

"Sugovornici su se složili da je važno nastaviti s provođenjem racionalne politike u upravljanju javnim financijama, što je jedan od preduvjeta za pristupanje eurozoni i uvođenju eura", navodi se u priopćenju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene