Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O stanju u gospodarstvu

Premijer Milanović: Rast industrije očekivan, nedovoljan za rast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović je komentirao najnovije statističke podatke po kojima industrijska proizvodnja i izvoz rast pet mjeseci zaredom, prvi put od 2009.

"To je na neki način očekivano, čak bih rekao ciklički. To je malo i rezultat našeg rada, iako to nitko neće priznati, ali to nije dovoljno za rast. Za rast nam treba veća potrošnja, treba nam rast tržišta nekretnina, ali ne nekretninski balon, kao što je bilo kada je svaka šupa u Zagrebu koštala tri tisuće eura, što se više nikad neće dogoditi", rekao je premijer Zoran Milanović novinarima.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko" Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Poljoprivrednicima i do 70.000 eura bespovratnih poticaja

Milanović je rekao da država ne može izravno pomoći dužnicima koji su u blokadi, a kojih je po najnovijim podacima Fine, 318 tisuća, 22 posto više nego lani.

"Teško da možemo izravno pomoći. Mi već dvije i pol godine tražimo načina za rješavanje toga pitanja. Kada dođete u blokadu to znači da si negdje dospio u probleme u poslovnomo odnosu sa svojim partnerima. Mi smo radili sve i svašta da to riješimo, među ostalim, i izvanrednim mjerama, predstečajnim nagodbama. Ali to ne može biti stalna mjera, to nije zauvijek", rekao je premijer na završektu dvodnevnog summita EU-a u Bruxellesu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene