Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Ostavka direktora najveće banke u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Charles Prince ponudit će ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora najveće američke banke Citigroup Inc., izvijestio je The Wall Street Journal.

Upravni odbor Citigroupa sa sjedištem u New Yorku održat će hitan sastanak ovoga vikenda, navodi list, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa situacijom.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Kad ga je o tome pitala agencija Bloomberg News, glasnogovornik Citigroupa Michael Hanretta odbio je komentirati održavanje sastanka.

Citigroup je izvijestio o smanjivanju kapitala i gubicima od 6,5
milijarda dolara u trećem tromjesečju ove godine, što je otvorilo dvojbu o duljini mandata Charlesa Princea.

Odlazak direktora Citigroupa, bit će drugi odlazak čelnika neke od najvećih financijskih institucija u svijetu u tjedan dana. 

Investicijska kuća Merrill Lynch & Co. smijenila je predsjednika uprave Stana O'Neala nakon objave smanjivanja kapitala za 8,4 milijarde dolara u trećem tromjesečju.

Dionica Citigroup Inc. od početka godine izgubila je na vrijednosti 32 posto, od čega je u četvrtak pala za 8,1 posto, a u petak za dodatnih dva posto. Analitičarska kuća CIBC World Markets u četvrtak je snizila svoju preporuku za dionicu Citigroup Inc. sa 'očekivanog kretanja za sektor' u nižu kategoriju - 'ispod očekivanog kretanja za sektor', što je prognoza koja se odnosi na razdoblje od 12 do 18 mjeseci.

Banke i osiguravajuće kuće bilježe pad vrijednosti dionica zbog zabrinutosti da im slijedi daljnje smanjivanje kapitala i gubici zbog posjedovanja obveznica i vrijednosnica koje su pokrivene hipotekama na kuće, kao i korporacijski zajmovi. Najgora kriza na stambenom tržištu u SAD-u u posljednjih 16 godina dovela je do rekordnog broja zapljena kuća i zaustavila trgovanje nekim hipotekarnim obveznicama čija je vrijednost nastavila padati, navodi Bloomberg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene