Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo namjere

Mercator preuzima Merkur

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći slovenski trgovački lanac Mercator potpisao je pismo namjere prema kojemu će u roku od dva mjeseca, nakon provedene dubinske analize, preuzeti sve trgovine tehničkom robom tvrtke Merkur.

Pismo o namjeri potpisali su direktor Mercatora Žiga Debeljak i direktor Merkura Bine Kordež u ime dioničarske grupe Merfin, koju većinom čini Merkurov poslovni menadžment.

Mercator namjerava financirati operaciju dokapitalizacijom, a realizacijom dogovora preuzeo bi 44 Merkurove trgovine tehničkom robom, od kojih se 32 nalaze u Sloveniji.

Slovenski mediji navode da je Kordež, kao vodeći u skupini menadžera koja je prethodnih godina izvršila menadžerski otkup Merkura, bio prisiljen na ovaj potez zbog velikog pada prometa, smanjene likvidnosti i teškoća u servisiranju oko pola milijarde eura bankarskih kredita kojima se prethodnih godina opteretio Merfin.

Konačno preuzimanje Merkura od strane Mercatora (koji i sam ima tehnički prodajni sektor) trebao bi pregledati i odobriti slovenski državni regulator za tržišno natjecanje, kako bi se zajamčilo da neće doći do trgovačkog monopola u sektoru prodaje tehničke robe, prenijeli su slovenski mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene