Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se odluka Vijeća

Dionica Ine porasla za 1700 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas istječe MOL-ova ponuda za otkup dionica Ine, a pravo je pitanje jesu li mirovinski fondovi uključivanjem u utrku zaustavili preuzimanje te kompanije.

U 44 dana otkako je krenula trgovina s dionicama Ine na zagrebačkoj burzi potaknuta ponudom MOL-a od 2800 kuna po dionici, cijena je zaključno s jučerašnjim danom narasla na do sada rekordnu razinu. Ukupno je najveći rast bio 1700 kuna po dionici, a rekordna je cijena bila 3450 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijevod nije obvezan Vrhovni sud odbacio žalbu Zsolta Hernandija: "Nije povrijeđeno njegovo pravo na pravično suđenje" Slika nije dostupna Nitko ništa ne otkriva... Vremena sve manje: Rok za žalbu o Ini do srijede, Vlada se priprema za pregovore s Mađarima

Isto tako MOL-ovu žalbu na uključenje mirovinskih fondova u otkup dionica Ine, u kojoj je MOL optužio fondove da su odigrali kartelski, jučer je odbacila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

>> Reakcije kupaca i prodavača dionica Ine teško je predvidjeti

>> Odluka o MOL-ovoj žalbi krajem tjedna

>> MOL optužio fondove za udruživanje u kartel

Podsjetimo, MOL je početkom prosinca prošle malim dioničarima Ine ponudio 2.800 kuna za dionicu Ine. Ta ponuda pokrenula je pozitivnu lančanu reakciju na Zagrebačkoj burzi, koja nakon toga godinu završava u plusu. Mirovinski fondovi, koji su se kasnije uključili u ponudu, za otkup su ponudili 2830 kuna.

Prema neslužbenim informacijama, mirovinski fondovi uključili su se u utrku u dogovoru s Vladom, a MOL je zbog toga uložio žalbu ranije navedenom Vijeću. U međuvremenu cijena dionice Ine dodatno je narasla i danas iznosi 3.350 kuna, što je znatno više od prvotne MOL-ove ponude.

Mađarska kompanija u novi otkup dionica krenula je sa 47,16 posto dionica Ine, dok je u državnom vlasništvu bilo 44,84 posto. Prije nepunih tjedan dana mirovinski fondovi držali su 3,60 posto dionica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene