Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za dionice

MOL optužio fondove za udruživanje u kartel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOL je izgleda otišao korak dalje u borbi za Inine dionice optuživši mirovinske fondove za udruživanje u kartel.

Naime MOL je poslao Budimpeštanskoj burzi priopćenje da su hrvatskoj Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja podnijeli prijedlog za ocjenu je li kupnja Ininih dionica na Zagrebačkoj burzi između 14. i 20. prosinca u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

>> Fondovi prvi put javno o dionicama Ine: Nije bilo dogovora s Vladom

I to zato jer u MOL-u sumnjaju da su mirovinski fondovi imali zabranjeni sporazum o usklađenom djelovanju koji je povezan s otkupom dionica na burzi od sredine prosinca.

Ukoliko se optužbe pokažu točne, mirovinskim fondovima prijeti novčana kazna u iznosu od 10 posto njihova ukupna prihoda iz prethodne godine.  Informaciju o MOL-ovom priopćenju potvrdila predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec naglašavajući kako će ga Agencija razmotriti s aspekta propisa o zaštiti tržišnog natjecanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene