Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'JAT Airways' dolazi u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska zrakoplovna tvrtka "JAT Airways" od početka srpnja trebala bi dva puta na tjedan letjeti od Beograda do Pule i natrag, a riječ je o privremenoj dozvoli koja vrijedi do 19. rujna, doznaje se večeras u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Agencija Beta objavila je danas da je tvrtka "JAT Airways" dobila dozvolu hrvatskih civilnih zrakoplovnih vlasti za letove na liniji Beograd-Pula, a to je večeras za Hinu potvrdila glasnogovornica hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Riječ je, kako kaže glasnogovornica, o privremnoj dozvoli srbijanskom zračnom prijevozniku jer još nije sklopljen međudržavni sporazum o zračnom prometu o kojem se pregovara od 30. svibnja.

Prvi zrakoplov na liniji od Beograda do Pule trebao bi poletjeti 3. srpnja, a "JAT Airways" planira do 31. srpnja po dva leta na tjedan, četvrtkom i nedjeljom, objavila je agencija Beta koja dodaje da prodaja karata počinje sutra.

Prvotno je bilo planirano da zračni promet do Pule počne 19. lipnja, ali je to odgođeno zbog kašnjenja u dobivanju dozvole.

Srbija i Hrvatska nemaju međudržavni sporazum o zračnom prometu, ali je obavljanje letova moguće na temelju specijalnih dozvola, javila je Beta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene