Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspjela prodaja

I Dalmacijavino ide u stečaj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo gospodarstva pregledalo dokumentaciju tvrtke Traubi Inernational koja je namjeravala kupiti Dalmacijavino te je utvrdilo da nemaju dovoljno financijskog jamstva za preuzimanje.

Nakon što se već činilo da će američki investitor Salomon Berkowitz ubrzo postati vlasnik Dalmacijavina danas je Ministarstvo gospodarstva odlučilo da on nema dovoljno financijskog jamstva za preuzimanje tog poduzeća te je prekinulo pregovore s njim.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

'Time su završeni pregovori s Ponuditeljem i stečeni zakonski uvjeti za pokretanje stečajnog postupka', stoji i u službenom priopćenju Ministarstva.

400 radnika će za ovu vijest vjerojatno doznati tek iz medija, a već od ranije postoji dogovor da se ujutro sastanu u poduzeću čiji pogoni već dva mjeseca ne rade. Iz tvrtke Traubi International stiglo je tek kratko priopćenje kako Salomom Berkowitz ostaje u Hrvatskoj i prati događanja oko Dalmacijavina.

>> Dan D za Dalmacijavino

Teška situacija je i u Jadrankamenu. Nakon mjesec i pol dana u štrajku, radnici Jadrankamena trebali bi sutra ponovno početi raditi. Tako je naime dogovoreno s Upravom te tvrtke koja je pristala povući dva izvanredna otkaza radnicima. No situacija u Jadrankamenu, prema riječima Uprave, iznimno je teška. Zbog duga od oko 7 milijuna kuna tvrtka je blokirana i problem je uspostaviti normalno poslovanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene