Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše tvrtki iz Virovitičke županije

Hrvatske tvrtke prvi put organizirano na gospodarskom sajmu u Subotici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske tvrtke prvi put su se organizirano predstavile na Međunarodnom, regionalnom gospodarskom sajmu u Subotici koji se ove godine održava po četvrti put.

Iz Hrvatske na sajmu u Subotici sudjeluju 32 tvrtke, od toga najviše iz Virovitičko- podravske županije.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Nastup hrvatskih izlagača na sajmu u Subotici organiziran je u suradnji Sektora za trgovinu HGK i Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i HGK-Županijske komore Virovitice te Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva te Ministarstva vanjskih poslova.

>> Hrvatski prodor na afganistansko tržište

'Nazočnost tvrtki iz Mađarske i Hrvatske dokazuje da sajam u Subotici ide u dobrom pravcu. U uvjetima gospodarske krize zadovoljstvo nam je što smo ih uspjeli okupiti ovdje i što možemo razgovarati o razvoju dobrosusjedskih odnosa i ulaganjima u gospodarstvo', rekao je na otvaranju gradonačelnik Subotice Saša Vučinić kako prenosi Virovitica.net.

U pozdravnom direktorica Sektora za poljoprivredu Božica Marković je istaknula stalni rast vanjskotrgovinske razmjene Hrvatske i Srbije koja sada iznosi 335,5 milija dolara i značaj nastupa hrvatskih, odnosno srpskih tvrtki na sajmovima dviju zemalja. 'Nastup hrvatskih izlagača na sajmu u Subotici značajan je razvoj gospodarskih odnosa i obogaćuje suradnju', rekla je gospođa Marković.

Poslovni tajnik HGK-Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i generalna konzulica Republike Hrvatske Ljerka Alajbeg organizirali su čitav niz bilateralnih susreta predstavnika HGK i tvrtki s odgovarajućim institucijama u Subotici, piše Virovitica.net. Posebno je naglasila značaj nastupa hrvatskog gospodarstva na sajmu za hrvatsku nacionalnu manjinu u Vojvodini i predložila domaćinima da već sljedeće godine na sajmu zemlja partner bude - Hrvatska.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene