Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šuker demantira da traži pomoć MMF-a

'Hrvatskoj ne treba tutor!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje deset europskih zemalja, među kojima i Hrvatska, traže pozajmicu od MMF-a u iznosu od nekoliko milijardi dolara za spas njihovih ekonomija, piše njemački poslovni dnevnik Handelsblatt.

List se poziva na visoke izvore u MMF-u te je uz Hrvatsku naveo Bugarsku i Makedoniju kao zemlje koje traže pomoć MMF-a. Ukrajina, Srbija, Rumunjska, Bjelorusija i Latvija se nadaju ranijoj isplati ili povećanju već odobrene pomoći. Handelsblatt navodi da mađarska vlada još nije odlučila hoće li zatražiti financijsku pomoć. Isti visoki izvor iz MMF-a kaže da će brzo donijeti odluku. Zbog ove vijesti je danas pao Euro, a prenose ju sve svjetske agencije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorava MMF Sukob u Gazi mogao bi utjecati na gospodarstvo: "Postoji mogućnost viših cijena nafte i plina" Slika nije dostupna Šuker u Washingtonu 'Sporije smo ušli, pa sporije i izlazimo iz krize'

>> 'Hrvatska se mora zadužiti još 42 milijarde kuna bruto'

Ministar financija Ivan Šuker rekao je kako Hrvatska ne pregovara s MMF-om o hitnom zajmu. 'Hrvatskoj ne treba tutor! Treba li nam situacija kakva je trenutno u BiH ili Mađarskoj? S MMF-om održavamo uobičajene kontakte, ali pozajmice s tim nemaju nikakve veze', rekao je ministar financija nakon prezentacije rebalansa proračuna.

>> 'Plaće i mirovine nećemo dirati, a MMF nam ne treba'

Što mislite o eventualnom dolasku MMF-a?

  • Pozdravljam ga
  • Priželjkujem ga
  • Bože pomozi
  • Ne znam što da mislim
  • Protiv sam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene