Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 zemalja s najvećom nezaposlenošću

Hrvatska po nezaposlenosti druga na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znate li u koje zemlje sigurno nećete ići tražiti posao, jer ga nećete naći? E pa upravo se u jednoj takvoj nalazite.

U 2010. godini bez posla je u svijetu ostalo 205 milijuna ljudi. Najviše je nezaposlenih među mlađima od 25 godina.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Slika nije dostupna Postignut dogovor! 'Pobuna' protiv Grčke: 'Nitko u Europi ne želi davati novac Grčkoj'

Na ljestvici deset zemalja s najvećom nezaposlenošću, prema podacima UN-a, predvodi Južnoafrička Republika, gdje na svake četiri osobe dolazi jedna nezaposlena. Nezaposlenost tamo iznosi 25,3 posto. Iako Vlada pokušava stvoriti poslove, ti ljudi se na tržištu ponovno nađu za 4 do 6 dana.

Na drugom mjestu, kako piše Economy Watch, nalazi se Hrvatska i to sa stopom nezaposlenosti od 18,8 posto. Kako piše taj list, kod nas su dosad propale vladine inicijative za povećanje zaposlenosti, no navode i kako bi novi planirani projekti, vrijedni 13 milijardi dolara, trebali bar malo popraviti stanje.

>> Jadranka Kosor: Zadaća 2011. je smanjiti nezaposlenost

Na trećem mjestu, sa stopom od 17,8 posto nezaposlenih, nalazi se Litva, a slijede Latvija (14,3), Irska (13,8), Slovačka (12,5), Grčka (12,4), Poljska (12,3), Kolumbija (11,3) i Turska (11,2).
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene