Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nepoznatog stranog investitora

Obustavljena prodaje dionica Ine do 1. travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava HANFE donijela je rješenje kojim je naložila Zagrebačkoj burzi da privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine.

Mjera je određena do 1. travnja.
U obrazloženju Hanfine odluke objavljenom na stranicama Zagrebačke burze stoji kako je tijekom  nadzora Agencija utvrdila značajno trgovanje od strane inozemnih investitora. Trgovanje dionicama privremeno je obustavljeno u cilju transparentnosti trgovanja, zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na tržištu kapitala od nadležnih stranih regulatora zatražila relevantne podatke nužne za utvrđivanje činjenica od značaja za nadzor, stoji dalje u obrazloženju odluke.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 5 budite oprezni Ne nasjedajte i ne uplaćujte novac ako dobijete ovaj mail! Objavljeno novo upozorenje građanima Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

Hanfa je s obzirom na okolnosti trgovanja i raspoložive podatke o investitorima utvrđene tijekom kontinuiranog nadzora, ocijenila da je privremena obustava trgovanja dionicom Ine potrebna u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu, dok se ne utvrdi tko je strani investitor, te kakve su njegova namjere.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene